IMG_3979.jpgOver het winkelcentrum

De Willem en Marialaan is vanaf het begin in 1955 opgezet als winkelcentrum voor het toen nog nieuwe wijk Ouwe Gouwe en Gouda-Noord. In de tijd van haar bestaan zijn er al heel veel ondernemers gevestigd geweest, terwijl er nog winkeliers zijn vanaf de begintijd. Het winkelcentrum heeft nooit de aantrekkelijkheid verloren voor de omwonenden, temeer omdat het centrum een divers aanbod aan producten had en nog heeft.

Zoeken


Vooral het sociale karakter van 'de Laan', zoals deze in de volksmond heet, bindt de bezoekers. De reden van betrokkenheid van de winkeliers ligt waarschijnlijk in het feit dat het veelal kleine zelfstandigen zijn (en waren), die zelf de zaak bemannen.

Winkeliersvereniging Willem en Marialaan

De winkeliers van de Willem en Marialaan besloten in 1993 de krachten te bundelen door een winkeliersvereniging op te richten. De vereniging is opgestart om gezamenlijke activiteiten te organiseren, maar vooral ook om een renovatie van de Willem en Marialaan te realiseren. Nadat de vereniging was opgericht is dat in samenwerking met de huiseigenaren en huurders is die renovatie dan ook uiteindelijk gerealiseerd. Met het gevolg dat de ( voorlopige ) toekomst van de Willem en Marialaan werd veilig gesteld. Er ontstond een eigentijds winkelcentrum met een nette uitstraling en met een aantrekkelijk winkel aanbod van speciaalzaken.

Spaaractie Willem en Marialaan

Klanten van de ondernemers op de Willem en Marialaan kunnen geheel vrijblijvend meedoen aan een permanente spaaractie. De klant ontvangt bij een bepaald besteed bedrag (door de winkelier te bepalen) een gratis spaarzegel. Deze zegels plakt u op een spaar kaart. Een volle kaart is ? 2,50 waard. Dit krijgt de klant uitgekeerd aan geld, goederen of diensten bij een deelnemende winkelier.


© 2018 by Willem en Marialaan - All rights reserved